Kým pre nás je hrozno doslova liek, pre psov nebezpečný jed! Viete prečo?
Hrozno je sladké, šťavnaté a ak vám v ňom pri konzumácii prekážajú drobné semienka, aj toto už dnes viete vyriešiť výberom bezsemenných odrôd.
Hrozno je sladké, šťavnaté a ak vám v ňom pri konzumácii prekážajú drobné semienka, aj toto už dnes viete vyriešiť výberom bezsemenných odrôd.
Niektoré potraviny môžu zápal vyvolať, alebo ho zhoršiť. Vieme, ktorým sa pri zápalových ochoreniach treba vyhnúť a ktoré, naopak zaradiť do jedálnička. A vyskúšajte zdravú polievku podľa nášho receptu!
Kolegovia z redakcie Zdravie vám prezradia, prečo by ste mali konzumovať rakytník.
Rakytník je skrytý poklad. V kuchyni sa osvedčí ako džem či olej alebo šťava, ale konzumovať sa dajú aj surové plody, ktoré sa oplatí zmiešať so sladším ovocím. Rakytník v sebe spája vysoký obsah antioxidantov a vitamínu C, ktorého má až 24-krát viac než citrusové plody.
Všeobecne je známe, že šípky sú bohatým zdrojom vitamínov a zlúčenín s antioxidačným účinkom, ktoré podporujú imunitu a sú prevenciou pred ochoreniami. Je však pitie šípkového čaju až tak prospešné?
Vedeli ste, že len vitamínu C má tento plod mnohonásobne viac ako taký citrón? Rakytník sa oplatí mať doma pre mnoho ďalších zdravotných výhod.
Šípky sú bohatým zdrojom vitamínov a zlúčenín s antioxidačným účinkom, ktoré podporujú imunitu a sú prevenciou pred ochoreniami. Šípkový čaj by ste mali piť pravidelne, ale zvážte aký.
Rakovinu bylinkami určite nevyliečite. Niektoré môžu pomôcť lepšie zvládnuť liečbu, nežiadúce účinky alebo pôsobiť preventívne. O ich konzumácii sa však vždy vopred poraďte s lekárom.
U osôb s chronickým zápalom sa symptómy ochorenia môžu zhoršiť práve konzumáciou nevhodnej stravy, pretože niektoré potraviny obsahujú zložky, ktoré ho môžu vyvolať. Potraviny s vysokým obsahom antioxidantov, naopak zápal zmierňujú a zlepšujú zdravotný stav.
Udržiavanie zdravého a krásneho tela je dôležité zvonka a takisto aj zvnútra. Na to, aby vaša pleť pôsobila zdravo a vypnuto, netreba až tak veľa. Konzumáciou zdravých potravín si zlepšíte okrem celkového zdravia a vitality aj výzor.
Slivky sú mimoriadne obľúbené vďaka všestrannému využitiu. Chutia výborne surové, sušené, aj zavárané. Môžete z nich pripraviť lekvár, čatní, šaláty, jogurt, alebo koláč! A sú skutočným darom pre váš organizmus...
Na sezónu burčiaku sa tešia aj tí, ktorí v pití alkoholu nemajú špeciálnu záľubu. Burčiak je totiž fantastický zdroj minerálov, vitamínov a stopových prvkov. Menší elixír zdravia.
Slivky sú výborné ovocie, ktoré má veľa blahodarných účinkov pre zdravie. Doprajte si ich tak často ako sa len dá, pretože vás chránia pred mnohými ochoreniami a zlepšujú zdravotný stav.
Zelenina je zdravá, to všetci vieme. No treba vedieť ako z nej využiť čo najviac živín. Máme pre vás aj vynikajúce recepty.
Sladká zelenina nabitá živinami prospieva vášmu zdraviu a neuškodí ani postave. S obľubou ju jedia aj športovci a vhodná je aj pre diabetikov.
Palestínski militanti vyvolali vojnu po útoku na židovský štát zo 7. októbra 2023
Od daní môže byť za určitých podmienok oslobodená elektrina spotrebovaná osobou, ktorá ju vyrobila
Organizácia mierne zlepšila predikciu rastu globálnej ekonomiky
Poisťovňa novú právomoc považuje za ochranný nástroj