Martin Záhumenský a Jaroslav Žídek
Zdroj: Expo Dubaj
Martin Záhumenský a Jaroslav Žídek

Rovnaké poschodie bolo domovom aj pre bistro a bar Andyho Warhola, v ktorom si návštevníci mohli zakúpiť slovenské špeciality. Samozrejmosťou boli bryndzové halušky, rezeň so šalátom, kačka s kapustou a zemiakovou knedľou či dokonca treska v majonéze s pečivom.

Z nápojov boli dostupné Vinea s Kofolou, vlna kritiky sa však valila na české pivo či francúzsku minerálku. Podľa organizátorov slovenské pivo či minerálka na stoloch chýbali najmä pre komplikovaný proces zavedenia produktov na trh a ich zalistovanie. Celkovo však v rámci hodnotení návštevníkov patrila slovenská reštaurácia medzi tie najlepšie.

Príťažlivosť bistra Andyho Warhola zvýšil fakt, že o jedlá sa starali známi šéfkuchári Jaroslav Žídek s Marinom Záhumenským. Ceny jedál a nápojov však boli prispôsobené tým dubajským. Napríklad za bryndzové halušky návštevníci zaplatili v prepočte 13,5 eura a za kačku takmer 27 eur.

Celkovo sa za celé trvanie Expa predalo okolo 6-tisíc porcií bryndzových halušiek, v ktorých šéfkuchári dômyselne nahradili bryndzu, ktorá sa nedala zohnať, ovčím syrom Feta, či 2-tisíc porcií vyprážaného syra. Predalo sa tiež 15-tisíc pohárov piva či 4-tisíc pohárov Kofoly.