Práca v dobrom kolektíve je na nezaplatenie. Aspoň tak sa to často vraví. Nie vždy to však musí platiť. Na vplyv spolupracovníkov sa pozrel Sangyoon Park.
Ekonóm v odbornom časopise American Economic Journal: Applied Economics publikoval štúdiu s názvom „Socializácia v práci“, ktorá sa zaoberala produktivitou zamestnancov veľkej vietnamskej fabriky na spracovanie morských plodov.
Upozornila naň prestížna ekonomická organizácia American Economic Association.
Tamojší zamestnanci porciovali a čistili ryby. Pred experimentom si mohli vybrať svojich kolegov, s ktorými budú spolupracovať za jedným stolom. Predtým ako experiment začal, priemerný pracovník rozporcioval približne sedem kilogramov rýb za hodinu, pričom približne polovicu z toho času pracoval po boku kamaráta.
Potom spustili experiment
Predplaťte si TREND za najvýhodnejšiu cenu už od 1 € / týždeň
- Plný prístup k prémiovým článkom a archívu
- Prémiový prístup na weby Mediálne, TRENDreality a ENJOY
- Menej reklamy na TREND.sk
Máte už predplatné?