Nízkotučné produkty sú za každých okolností zdravšie
Hoci to niekedy môže byť pravda, veľmi často to tak nie je. Nízkotučné produkty ako napríklad jogurty obsahujú neraz viac cukru, aby chýbajúci tuk nahradili. Nadmerný príjem cukru je pritom kapitola sama o sebe, keďže nespotrebovaný cukor sa mení na tuk.
Démonizovanie tukov v súčasnosti väčšina odborníkov na výživu považuje za zastaraný postoj, no aj v ich prípade platí niečo podobné ako v prípade sacharidov – veľa záleží na tom, či človek konzumuje nenasýtené, nasýtené alebo takzvané trans-tuky. Ak sa rozhodne obmedziť tuky, tak by to mali byť predovšetkým nasýtené a trans-tuky. Nasýtené tuky sa nachádzajú napríklad v mäse a mliečnych produktoch, trans-tuky v sladkostiach, koláčoch či vyprážaných jedlách. Naopak zdrojom nenasýtených tukov sú ryby či orechy.