Krivka ukazuje, že záujem o „meal prep“ od roku 2012 stále rastie. Vrchol pravidelne zažíva v januári, keď sa snažíme žiť zdravšie a šetriť peniaze. Výraz „cooking“ v posledných rokoch, čo sa týka hľadanosti, nijako dramaticky nestúpol ani neklesol. Rozdiel medzi prvým a druhým je očividne v tom, že „meal prep“ sa stal „cool“ cestou pre mladých, ako variť a cítiť sa pritom trendovo.

Varením ušetríte

Nech to nazveme akokoľvek, varenie na celý týždeň a rozdeľovanie jedla na presné porcie má viacero výhod. Hneď prvá absolútne vysvetľuje, prečo „meal prep“ dokázal zaujať mladých. Skrátka a jednoducho, šetrí to peniaze.

Aj obyčajné obedové menu v jedálni vás dnes v hlavnom meste môže vyjsť na štyri až päť eur. Ak sa uskromníte a nebudete variť z drahých „superpotravín“, v jednej porcii domáceho obeda sa zmestíte aj do dvoch eur. Pri veľkej snahe aj do eura. Sú takí, ktorí dokážu vykúzliť plnohodnotné jedlo za 50 centov z toho, čo je akurát v akcii. Podľa Internetového sprievodcu trhom práce môžete domácou stravou ročne ušetriť od 250 do 500 eur. To sa celkom zíde, keď šetríte na hypotéku alebo na dovolenku.

Argumentujete, že varením strácate čas, ktorý tiež niečo stojí?

Predplaťte si TREND za najvýhodnejšiu cenu už od 1 € / týždeň

  • Plný prístup k prémiovým článkom a archívu
  • Prémiový prístup na weby Mediálne, TRENDreality a ENJOY
  • Menej reklamy na TREND.sk
Objednať predplatné

Máte už predplatné? Prihláste sa