Na homeoffice nabehlo 91 percent firiem regiónu strednej a východnej Európy
Odborníci predpokladajú, že klasické kancelárie prejdú značnou digitalizáciou a reorganizáciou priestorov
Odborníci predpokladajú, že klasické kancelárie prejdú značnou digitalizáciou a reorganizáciou priestorov
Opatrenie sa má týkať asi 200-tisíc interných a externých zamestnancov v USA aj v zahraničí
Ani home-office nemusí byť pre niekoho príjemný. Keď sedíte 6 hodín za počítačom, vyžiada si svoju daň.
Zistite, či je vaše zamestnanie stabilné a podľa toho sa zariaďte.
Po dvojmesačnom home office som si uvedomil, že sa nechcem vrátiť do práce. Že mi práca z domu vyhovuje, že som menej v strese, spokojnejší, mám nižší tlak a menej má bolí hlava.
Koronavírus výrazne zvýšil počet pracovných pozícií, ktoré je možné vykonávať na diaľku. Zrazu máte viac času na život s domácim miláčikom, máte viac času na kávu popri práci, ale musíte sa pripraviť aj na negatíva pracovného života na pôde domácnosti. A eliminovať ich.
Ministerstvo zdôvodnilo, že novelu pripravuje na základe uznesenia vlády v súvislosti so zlepšovaním podnikateľského prostredia na Slovensku a koronakrízou
Mnohým sa práca z domu zapáčila, ale psychológovia a najmä fitness experti to vidia celkom inak...
Väčšina zamestnávateľov spustila postupný návrat na pracoviská od júna. Najväčšia časť zamestnancov by však najradšej pracovala z domu. Ukázal to prieskum HR Pulse, ktorý iniciovala spoločnosť Profesia a HR open forum. Do prieskumu boli zapojení personalisti zamestnávateľov, ktorí pôsobia na Slovensku.
Ak chcú podniky prilákať ľudí naspäť do firemných priestorov, musia ich zmeniť a prispôsobiť jednotlivým tímom, tvrdí psychológ Michal Matloň
Skúsenosti firiem s prácou z domu počas vírusovej karantény sú zväčša nečakane pozitívne.
Podniky si v praxi vyskúšali, že veľa procesov funguje aj na diaľku a ušetria tým čas aj peniaze, vyžiada si to však premenu kancelárií
Zariadenie domácej kancelárie je rovnako dôležité ako usporiadanie spálne. Trávite tu totiž rovnako dlhú časť dňa.
Má 46 rokov a telo, pre ktoré by vraždili aj 20-tky.
Veľký prieskum priniesol prekvapujúce výsledky. Spomedzi 16 krajín, ktoré sa doň zapojili, si práve zamestnanci zo Slovenska prácu z domu v posledných mesiacoch obľúbili najviac. Do kancelárii sa vrátiť nechcú, chýba im len jedna vec.
Aj v čase paniky je investovanie na dlhú trať často považované za vhodnú stratégiu
Tamojšia vláda chce tiež posilniť kontrolu vlastníctva pôdy
V USA došlo k výraznému nárastu pracovných miest a miera nezamestnanosti klesla
Návrh by podľa slov ministra vnútra mohla podporiť aj opozícia