Denník Stredoeurópana: Zrušme parlamenty. Stačí nám ten európsky
Európsky parlament je podľa mňa to najlepšie, čo v Európe máme
Európsky parlament je podľa mňa to najlepšie, čo v Európe máme
Pri pohľade na naše dupajúce návštevnícke stádo som si uvedomil, že byť šľachticom s hradom nebolo ľahké nielen za minulého režimu, ale nie je to ľahké ani dnes
Česko je pre Nemecko suverénne najmenej zaujímavý sused a Slovensko sotvakto z Nemcov nájde na mape. Merkelová nás na mape nájsť vedela
Karpacz aj ďalšie horské strediská ešte dnes pripomínajú fakt, že Poliaci sú tu vlastne cudzí
Hoci si fórum zakladá na apolitickosti, je tu drvivá prevaha firiem, biznismenov a panelistov napojených na vládnu stranu Právo a spravodlivosť
Bolo to niekedy na jar, keď som v rádiu začul, že Vary predsa len budú. Teda 55. ročník Medzinárodného filmového festivalu v Karlových Varoch.
To, čo sa v meste pôvodne obývanom Nemcami dlhé roky odohrávalo, bol z architektonického a historického hľadiska zločin. Česká pomsta bola dokonaná
Človeku aj napadne, či sa vlastne neučí pre nás v Európskej únii tak trochu mŕtvy jazyk, ktorý takmer nikde v Európe nie je oficiálny
Keď sa človek pozrie na mapy s percentami naočkovaných, je to len ďalšie opakovanie máp, ktoré znázorňujú vyspelosť rôznych regiónov
Všetci vieme, ako to s Mníchovom dopadlo. V jesenickej a králickosněžnickej krajine vidieť, čo všetko Mníchov a druhá svetová vojna so strednou Európou urobili
A ako to nakoniec nevyšlo, hoci plne zaočkovaných obyvateľov Malty je vyše 80 percent
Je to jedno z miest, ktoré vyzerajú úchvatne na fotografiách, ale realita je ešte lepšia.
Nebyť Cyrila a Metoda a ich začlenenia našich kútov do kresťanského sveta, skončili by sme ako polabskí Slovania vyhubení v mene hesla, že pre pohanov niet v kresťanskom svete miesto
Niekedy síce dáva nám, ľuďom z bohatého Západu (áno, aj Česko a Slovensko je bohatý Západ), veľmi ťažké otázky a stavia nám latku príšerne vysoko
Česi ani Slováci vôbec nechápu, prečo je sídlo Európskeho parlamentu v Štrasburgu
Legislatíva definuje aj kritickú nedostupnosť zdravotnej starostlivosti, počas ktorej sú lekári povinní pracovať
Káva je jednou z najobchodovanejších komodít na svete a často sa považuje za druhú najobchodovanejšiu komoditu podľa objemu po rope
Zákazníci oceňujú ušetrený čas a menej starostí pri zásobovaní prevádzok a obchodov
Ministerka Denisa Saková poukázala, že vďaka rozhodnutiu zostanú ceny v regióne stabilné