Slovenská kuchyňa sa vo svete neteší veľkej popularite a nie je ani príliš známa. V aktuálnom rebríčku portálu Tasteatlas sa umiestnila na 42. priečke zo 100 hodnotených svetových kuchýň. Predčila ju nielen česká, ale napríklad aj anglická či dokonca americká kuchyňa.
Portál zostavuje rebríček na základe hodnotení, ktoré užívatelia udeľujú jednotlivým jedlám a potravinám. TREND sa pozrel bližšie na to, ktoré slovenské jedlá dosiahli v septembrovom vydaní rebríčka najnižšie hodnotenia. Dá sa predpokladať, že väčšina hodnotení pochádza od cudzincov, ktorí slovenské jedlá vyskúšali. Viaceré z nich však nie sú výlučne slovenskou záležitosťou.
Rebríček jedál sa aktualizuje raz mesačne. Pre zachovanie čo najväčšej validity sleduje portál Tasteatlas aktivity každého hodnotiaceho užívateľa. Využíva systém, ktorý rozpozná, či v danom prípade hodnotil reálny užívateľ alebo bot. V druhom prípade sa hodnotenie nezapočíta. Hodnotenie pokrmov je však aj napriek týmto opatreniam subjektívna záležitosť. Jedlá v top desiatke preto nemožno označiť za najhoršie, ale skôr za najmenej obľúbené.