Keď Mollie Engelhartová v roku 2011 otvárala reštauráciu Sage Vegan Bistro, myslela si, že vegánska strava je tá najlepšia spomedzi všetkých dostupných možností. Dnes už zastáva úplne iný názor, a tak sa rozhodla do menu opäť zaradiť mäso, mlieko a vajcia. Novou filozofiou reštaurácie bude podľa informácií Business Insideru regeneratívne poľnohospodárstvo.
„To znamená, že prejdeme z plne rastlinnej ponuky na vysokokvalitné proteíny z najkvalitnejších regeneratívnych fariem,“ povedala Engelhartová v instagramovom videu. V rozhovore pre Financial Times priznala, že sa pre zmenu rozhodla aj z finančných dôvodov, keďže reštaurácia už od roku 2020 nie je zisková. Organizácia PETA už Engelhartovú pod príspevkom na Instagrame stihla obviniť z greenwashingu.
Regeneratívne poľnohospodárstvo sa snaží riešiť klimatickú krízu obnovou znehodnotených pôd a zachytávaním uhlíka. Názory vedcov na jeho environmentálny vplyv sa líšia. Biogeochemik William H. Schlesinger v roku 2020 odhalil, že regeneratívne poľnohospodárstvo pravdepodobne neprispieva k „výraznému ukladaniu organického uhlíka do pôdy“. Niektoré praktiky podľa neho dokonca, naopak, vedú k uvoľňovaniu emisií oxidu uhličitého do atmosféry.