8. Kuchári a cukrári

Robotické rameno, ktoré pripravuje drink, mieša cesto alebo smaží hranolky, nie je ničím nezvyčajným. Napriek tomu sa prezident Slovenského zväzu kuchárov a cukrárov, Vojto Artz, o prácu nebojí.

Ako uvádza, stroje v kulinárskom biznise pomáhajú už dávno, ale vždy je tam potrebný ľudský faktor, ktorý sa postará o to, aby to, čo napokon v kuchyni pripravia, skutočne aj malo chuť.

„Každý kuchár je jedinečný, má svoju chuť a životnú filozofiu, ako variť, dochucovať a servírovať jedlo, a to žiadnemu robotovi nedokážete naprogramovať,“ vysvetľuje prezident. Preto mnohí ľudia podľa neho nevyhľadávajú ani tak reštaurácie, ale samotných šéfkuchárov.

muž - kuchár - kuchyňa - varenie - oheň
Zdroj: SHUTTERSTOCK