Na Slovensko mieri známa sieť pekární. Preslávil ju chlieb, dnes funguje na troch kontinentoch
Belgická pekárensko-reštauračná skupina bola v založená v Bruseli v roku 1990. Vo všetkých jej prevádzkach sa nachádzajú dlhé drevené stoly
Belgická pekárensko-reštauračná skupina bola v založená v Bruseli v roku 1990. Vo všetkých jej prevádzkach sa nachádzajú dlhé drevené stoly
Šéfka nitrianskeho Pekastroja využila svoju technickú zdatnosť a skúsenosti z pekárenskej praxe aj v obchode. Získala nomináciu na cenu TREND Podnikateľka roka 2023
Obídenie úradu pri kúpe dvoch pekárni môže stáť skupinu rodiny A. Babiša 21 miliónov eur a ústavní sudcovia sa nikomu nezodpovedajú za uprednostnenie prípadu.
Podnikateľ, pôsobiaci v pekárenskom segmente, neoznámil úradu koncentráciu, ktorou získal kontrolu nad dvoma konkurenčnými pekárňami
Pekárenstvo je energeticky najnáročnejším odvetvím potravinárstva. Stojíme a padáme na plyne a elektrickej energii, upozorňujú pekári
Výrobné vstupy pekárov medziročne zdraželi o 34 percent. Pečivo stojí takmer raz toľko ako pred rokom, podnikatelia obmedzujú zmennosť aj sortiment
Vláda vysoké ceny energií riešiť nebude, odporúča premietnuť ich naplno do cien pre zákazníkov. Pekárov v Česku už zasiahla vlna bankrotov a blíži sa aj na Slovensko
Pekári, cukrári a cestovinári vyzývajú vládu a poslancov Národnej rady SR na bezodkladné prijatie opatrení na zamedzenie kolapsu pekárskeho odvetvia
Uviedol to predseda výboru Národnej rady (NR) SR pre pôdohospodárstvo a životné prostredie Jaroslav Karahuta v reakcii na kritiku
Vládu preto vyzývajú, aby svoje kroky prehodnotila a zakomponovala aj podporu agropotravinárskeho sektora
Dôvodom nie sú ceny surovín či energií, ale neustále sa zvyšujúce náklady na mzdy, či hygienické opatrenia v súvislosti s pandémiou
Zvyšovanie minimálnej mzdy, veľký podiel príplatkov za prácu v noci a konkurencia zahraničných polotovarov dostávajú segment na kolená
Trendom v pekárstve je podľa výrobcu hlboko mrazeného pečiva remeselné spracovanie cesta a zdravý životný štýl
Podniky hľadajú cesty, ako vyrábať a existovať v čase krízy
Pekárne, ktoré dodávajú väčšinu pečiva hotelom a reštauráciám, už pociťujú následky pandémie