Za obed sme ochotní zaplatiť viac. Slováci v roku 2018 minuli na obedy denne v priemere 5,80 eura, čo je o 20 centov viac, ako zaplatili v predchádzajúcom roku. Dáta vychádzajú z Ticket Restaurant card indexu, ktorý je vytvorený z reálnych výdavkov zamestnancov za obedy v reštauráciách, uhradených stravovacou kartou spoločnosti.

V Bratislave nie je najdrahšie

Prekvapivo, v Bratislave za obedy ľudia neplatia najviac. Slovenskému hlavnému mestu, kde sú v priemere najvyššie platy, teda okolo 1 336 eur, nepatrí prvá ani druhá priečka v priemerných výdavkoch za obed.

Najdrahšie obedujú ľudia v Trnavskom kraji, kde boli výdavky na obed najvyššie, a to 6,56 eura, zatiaľ čo priemerná mzda je tu na tretej najvyššej pozícii vo výške 981 eur.

V predchádzajúcom období zaplatili najviac za obedy v Nitrianskom kraji, v roku 2018 mu však patrí druhé miesto s priemernou cenou za obed 6,47 eura.

Za menu v reštaurácii dáme viac. Koľko zaplatí Slovák za jeden obed?

Zdroj: Edenred / Ticket Restaurant

Najmenej za obed zaplatia ľudia v Prešovskom kraji, kde sú aj najnižšie priemerné platy v rámci slovenských regiónov vo výške 841 eur. Tu stravník minie v priemere päť eur.

Sumy vychádzajú z reálnych útrat zamestnancov v pracovnom čase a v čase obeda formou stravovacej karty, pričom v cenách sú zarátané vždy celé výdavky za jedlo, občerstvenie aj kávu.

Lacnejšie Česko

Náklady na stravovanie sú

Predplaťte si TREND za najvýhodnejšiu cenu už od 1 € / týždeň

  • Plný prístup k prémiovým článkom a archívu
  • Prémiový prístup na weby Mediálne, TRENDreality a ENJOY
  • Menej reklamy na TREND.sk
Objednať predplatné

Máte už predplatné? Prihláste sa