Teplomer vonku ukazuje okolo 35 stupňov. To je ideálne na dovolenke, no nie na pracovisku. Od zamestnancov sa vyžaduje maximálny výkon bez ohľadu na okolnosti súvisiace s vysokými teplotami. Zamestnávatelia by nemali zabúdať vytvárať im optimálne podmienky aj počas horúcich mesiacov. Ako to zvládajú a na aké špecifiká musia firmy prihliadať? TREND sa na to spýtal priamo ich zástupcov.

Helena Windisch, manažérka korporátnych vzťahov, Heineken Slovensko

Za úplný základ považujeme zabezpečenie dostatočného pitného režimu. Okrem toho máme zhruba 90 percent kancelárií klimatizovaných, na linkách a skladoch máme nainštalované chladivé tepelné výmenníky, ktoré prinášajú zamestnancom väčší komfort počas letných horúčav.

Na exponovaných miestach vo vonkajších priestoroch sú k dispozícii rozprašovače vody. Príležitostne pripravujeme pre zamestnancov aj akciu „ochlaď sa nanukom“, kde si môžu vybrať z ponuky mrazených pochúťok. Nielen počas letných horúčav, ale v priebehu celého roka môžu zamestnanci, ktorým to charakter ich práce dovoľuje, využívať možnosť práce z domu niekoľkokrát do týždňa, podľa dohody s nadriadeným.

Júlia Koľajová, HR manažérka, YIT Slovakia  

O komplexný komfort zamestnancov sa snažíme počas celého roka, bez rozdielu na sezónu. Pracovníkom na stavbách, ktorí sú vystavovaní neduhom počasia, preto zabezpečujeme kvalitné funkčné oblečenie pre tepelný komfort počas celého roka, či už do chladu alebo letných horúčav. Pracovné priestory v Pradiarni a v kanceláriách priamo na stavbách máme klimatizované. Flexibilným pracovným časom a home officeom umožňujeme, aby sa naši zamestnanci nemuseli počas veľkých teplôt zbytočne presúvať.

Počas veľmi vysokých teplôt urobíme zamestnancom radosť a nakúpime nanuky na schladenie. Staráme sa o pitný režim pracovníkov na stavbách, ale aj administratívnych pracovníkov formou čajov, nápojov alebo výberovej kávy, ktoré majú zamestnanci k dispozícii po celý rok. Takisto podporujeme zdravý životný štýl poskytovaním čerstvého ovocia, raňajok formou rôznych cereálií, alebo napríklad medu od vlastných včiel. To všetko si môžu užiť na rooftop terase Pradiarne či open-air terase na „bunkovisku“ stavby.

Michal Hájek, riaditeľ oddelenia marketingu a PR, Corwin

Keďže sídlime v moderných administratívnych priestoroch, nemusíme v rámci roka riešiť žiadne špeciálne opatrenia v súvislosti s počasím panujúcim vonku. Konkrétne, v lete profitujeme z toho, že všetky naše budovy využívajú najmodernejšie systémy chladenia, ktoré zaisťujú príjemné vnútorné prostredie a zároveň chránia zdravie zamestnancov.

Predplaťte si TREND za najvýhodnejšiu cenu už od 1 € / týždeň

  • Plný prístup k prémiovým článkom a archívu
  • Prémiový prístup na weby Mediálne, TRENDreality a ENJOY
  • Menej reklamy na TREND.sk
Objednať predplatné

Máte už predplatné? Prihláste sa