Chovateľ hmyzích produktov
Genetika bude mať veľký význam nielen v starostlivosti o zdravie ľudí, ale aj v prípade šľachtenia rastlín alebo zvierat. Cieľom genetických modifikácií má byť čo najviac zefektívniť proces výroby potravín a získať ešte viac živín ako v súčasnosti. A na tento trend budú nadväzovať aj nové profesie, napríklad veľkochovateľ hmyzích produktov.
Európska komisia ešte v roku 2022 podľa portálu euractiv.sk oznámila, že povolila uvádzanie cvrčkov domácich ako nových potravín na jednotnom trhu Európskej únie. Cvrček sa stal súčasťou potravinového lístka Európanov po tom, ako komisia v júli 2021 schválila na konzumné účely sušené žlté múčne červy a v novembri na zoznam pridala aj saranču sťahovavú. Povoleniu zo strany eurokomisie predchádzal súhlas členských štátov EÚ, k čomu došlo v decembri 2021.