4. Ochutnávač zmrzliny
Hoci to na prvé počutie znie ako vtip, aj ochutnávač zmrzliny je povolanie, ktoré niektorých ľudí uživí. Patrí k nim aj Američan John Harisson, ktorý za deň ochutná údajne 60 zmrzlinových výrobkov. Zvyčajne ich nekonzumuje, ale tak, ako someliér pri ochutnávke vína, ich po ochutnaní vypľúva. Harisson pracoval pre spoločnosť Dreyer's a stál za vznikom stoviek zmrzlinových príchutí.
Práca ochutnávača zmrzliny má svoje pravidlá. Profesionálni ochutnávači sa vyhýbajú ostrým pokrmom, alkoholu a fajčeniu, aby neovplyvňovali svoje chuťové poháriky. Tie Harissonove firma Dreyer's v minulosti poistila na jeden milión eur.
Povolanie ochutnávača zmrzliny nie je bežné a tomu zodpovedá aj plat. V USA sa podľa portálu Payscale pohybuje od tritisíc eur vyššie.