So známou pravdou: Je lepšie raz skúsiť, ako stokrát počuť! sa prednedávnom vydala na svoju púť nová reštaurácia v Lozorne – Zorno. Hostí sa usiluje získať príjemným interiérom, šikovným personálom, ale najmä jednoduchým chutným jedlom a priaznivými cenami. Nie je veľa podnikov, pri vstupe do ktorých si mnohí s nostalgiou spomenú na časy povinnej školskej dochádzky. Zorno je jedným z nich. Nachádza sa totiž v zrekonštruovanej budove niekdajšej školy, ktorá dnes slúži ako centrum kultúry. Rozsahom neveľký jedálny lístok je zostavený tak, aby oslovil čo najširšie spektrum hostí. Je prehľadný a spolu s nápojovým lístkom, vínnou kartou a obedovým menu si ho môžete preštudovať aj na internetovej stránke podniku. Klientelu počas obeda v pracovných dňoch tvoria hlavne zamestnanci blízkeho priemyselného parku Lozorno. Na skok to sem majú aj golfisti z neďalekého ihriska. Napriek tomu, že Zorno sa prezentuje ako reštaurácia s ponukou talianskej kuchyne, na jedálnom lístku nájdete medzinárodnú všehochuť – od pečeného kačacieho stehna s dusenou červenou kapustou a tirolskou knedľou, syrového tria, pečených slimákov s bylinkovým maslom cez steaky, ryby, šaláty až po pár druhov domácich cestovín a pizze. Raviolli con Prosciutto plnené parmskou šunkou (4,90 €) alebo Papardelle e Zucchini s chudou tirolskou slaninou a smotanovou omáčkou (3,90 €), ktoré sme počas našich návštev ochutnali, boli nielen skutočne domáce, ale aj chutné. Výborná bola tiež hustá paradajková polievka s bazalkou a parmezánom (1,90 €). Kuchyňa sa nedala zahanbiť ani hovädzou sviečkovou Tagliata podávanou s rukolou a parmezánovými hoblinami (12,90 €) či steakom Pepe Verde preliatym omáčkou so zeleným korením (12,90 €). V sparnom lete dobre padnú ľahké svieže dezerty, či už je to Panna cotta s jahodami (2,50 €), Créme Brulle (2,90 €), alebo Sorbetto al Limoncello – citrónový sorbet, likér limoncello a sekt (2,50 €). Slušný výber slovenských a talianskych vín, vrátane bio vín.
TREND hodnotenie: 3 a pol