Čierna ovca. Na centrálnom parkovisku pred harmaneckou jaskyňou už niekoľko mesiacov funguje reštaurácia Čierna ovca. Zaujímavá stavba uprostred hôr asi tri kilometre za obcou Harmanec v sebe ukrýva nemenej zaujímavý podnik s dobre nastaveným konceptom. Už letmý pohľad do jedálneho lístka naznačuje, že na jeho skladbe si dal tvorca nielen záležať, ale že je aj dielom skúseného profesionála. Meno Petra Kulhányho sa napokon objavuje na konci menu. V Čiernej ovci stavili na jednoduché receptúry v modernej úprave, autentické chute a čerstvé suroviny, navyše za priaznivé ceny. Dvojchodový obed pre dvoch s nápojmi sa dá vyskladať už za 15 eur.

Zápisník gurmána

Master Bartender. Štvrtý ročník súťaže Pilsner Urquell Master Bartender na Slovensku má za sebou prvé kolo súťaže. Od začiatku júla do 15. augusta sa uskutočnilo päť vedomostných kôl prihlásených barmanov. Na základe ich výsledkov navštevuje v týchto dňoch 30 podnikov, v ktorých pracujú, mystery shopper (utajený zákazník) a preveruje ich schopnosti v čapovaní, podávaní a prezentácii zlatistého moku. Desať najlepších barmanov postúpi do národného finále súťaže, ktoré bude 14. septembra v bratislavskej Starej tržnici. Tam ich vedomosti a schopnosti preverí odborná porota. Slovenský víťaz Master Bartender sa zúčastní na medzinárodnom finále v Prahe, kde môže získať titul najlepšieho barmana Pilsner Urquell na svete a tiež výhru 10 000 eur. Minuloročným svetovým víťazom sa, vďaka triumfu vo finále, v ktorom porazil súperov zo 16 krajín, stal Lukáš Svoboda z Česka.

Zápisník gurmána