Závan Stredomoria so sebou do Bratislavy priniesol taliansky šéfkuchár žijúci v Prahe Emanuel Ridi (vľavo). Na letnom spoločenskom podujatí Art of Taste, ktoré organizovala spoločnosť Orange Slovensko, ukázal, aká rôznorodá a zároveň zdravá môže byť talianska kuchyňa. Hostia si mohli na akcii vychutnať nielen umenie kulinárske, ale aj výtvarné, dizajnérske a tiež umenie vo forme nekonvenčnej módy. E. Ridi neostal svojej povesti nič dlžný a hostí očaril nielen skvelým jedlom, ale aj obrovskou charizmou a kúzlom svojej osobnosti. „Rád ľuďom hovorím, že variť sa môže naučiť každý, lebo je to naozaj pravda. Veď sa pozrite na mňa. Ako malý chlapec som sledoval mamu pri varení a dnes mám reštauráciu a môžem robiť prácu, ktorá mi robí radosť. A podľa mňa je na začiatok najlepšia talianska kuchyňa. Je pomerne jednoduchá a príprava jedál netrvá dlho,“ povedal s úsmevom. Tento rok sa podujatie Art of Taste konalo v prostredí Slovenskej národnej galérie, a preto okrem kuchárskeho umenia dostalo priestor aj umenie výtvarné, móda, dizajn a šperky.