Minulý týždeň vyšlo ďalšie vydanie najočakávanejšieho európskeho gurmánskeho bedekra Main Cities od Europe. Jeho vydavateľ doň zaradil na tento rok 2 154 reštaurácií zo 44 miest z 20 európskych krajín.

Bratislava sa do tohto sprievodcu, ktorého vydanie je vždy očakávané s veľkou zvedavosťou, ani teraz nedostala. Ako povedal znalec slovenských reštaurácií a nositeľ michelinovskej hviezdičky a ocenenia Bib Gourmand Pavel Pospíšil v rozhovore pre TREND, podľa neho komisári bratislavské podniky síce sledujú, ale stále im v nich chýba vyrovnaná kvalita a stabilita, keďže ocenenia sú viazané na šéfkuchárov. Francúzsky bedeker je známy svojou konzervatívnosťou a veľmi si zakladá na spoľahlivosti svojich hodnotení. Susedné postsocialistické krajiny –Česko, Maďarsko a Poľsko – v tejto edícii už niekoľko rokov zaradené sú. Po Prahe a Budapešti sa dočkala prvej hviezdičky od Michelina aj poľská Varšava. Získala ju reštaurácia Atelier Amaro šéfkuchára Wojciecha Amara (na obrázkoch). Hodnotitelia ocenili jeho prístup a prácu s regionálnymi surovinami a tiež originálne kreácie a spôsoby prípravy potravín.

Predplaťte si TREND za najvýhodnejšiu cenu už od 1 € / týždeň

  • Plný prístup k prémiovým článkom a archívu
  • Prémiový prístup na weby Mediálne, TRENDreality a ENJOY
  • Menej reklamy na TREND.sk
Objednať predplatné

Máte už predplatné? Prihláste sa