Stačí na to, by sa stala reštaurácia celosvetovo úspešnou, naozaj len dobrá a inovatívna kuchyňa? Nedávno boli populárne španielske reštaurácie a molekulárna gastronómia, ktorá tam vznikla. V súčasnosti ich nahradila škandinávska kuchyňa a už tretí rok za sebou boduje ako najlepšia reštaurácia sveta dánska Noma (skratka slov nordisk mad, teda nordické alebo severské jedlo).

V zahraničnej tlači sa nedávno objavili články, ktoré poodhaľujú úspech „škandinávskeho gastronomického zázraku“ a zároveň objasňujú, prečo je v trende práve severská kuchyňa a nie francúzska, talianska, švajčiarska či belgická, teda z krajín, kde sa tiež tradične varí dobre...

Predplaťte si TREND za najvýhodnejšiu cenu už od 1 € / týždeň

  • Plný prístup k prémiovým článkom a archívu
  • Prémiový prístup na weby Mediálne, TRENDreality a ENJOY
  • Menej reklamy na TREND.sk
Objednať predplatné

Máte už predplatné? Prihláste sa