Dobroty zeleninové, ryžové, mäsové i rezancové, rôzne lahôdky... Stoly sa prehýbali pod ťarchou mnohofarebných a navyše aj zdravých špecialitiek. Kuchyňa juhovýchodnej Ázie sa totiž počas návštevy veľvyslankyne Thajského kráľovstva Nongnuth Phetcharatana z Viedne (v strede) a riaditeľky Úradu pre obchodné záležitosti Chitvipy Sukpituksakuz skloňovala vo všetkých pádoch. Už niekoľko rokov veľvyslanectvá vo svete udeľujú certifikát Thai Select reštauráciám mimo krajiny za šírenie dobrého mena siamskej gastronómie – doteraz ich získalo približne 1 200 (certifikát sa udeľuje na tri roky) a tou pomyselnou tisícdvestoprvou sa stal bratislavský gastrodom Lemon Tree. „Celý náročný proces trval asi rok, ale stálo to za to – sme jedinou a prvou takouto reštauráciou na Slovensku, v Česku je ich asi pätnásť,“ tešil sa za celý kolektív managing partner Peter Hruška. 

Thajský ostrovček na Slovensku