Prídete do reštaurácie a už od vchodu počujete talianske šlágre. Čašníci vás pozdravia úctivým Bon giorno – a to ste na Hviezdoslavovom námestí v Bratislave. Ten pozdrav v taliančine nie je póza, čašníci sú totiž Taliani. V Ristorante Gallo Rosso (Červený kohút), ktorú tu nedávno otvorili, pochádza totiž časť personálu z Apeninského polostrova.

Tí, ktorí majú gastronomicky prejdené aj blízke okolie, si možno spomenú, že reštaurácie s rovnakým názvom a červeným kohútom v logu videli aj v Rakúsku. Nový bratislavský podnik je ich príbuzný. U susedov sú dva podniky Gallo Rosso, prvý z nich otvoril gastronóm Francesco (Franz) Dimmel v roku 2007 v Laxenburgu, druhý je vo Viedni – Rodaun.

Predplaťte si TREND za najvýhodnejšiu cenu už od 1 € / týždeň

  • Plný prístup k prémiovým článkom a archívu
  • Prémiový prístup na weby Mediálne, TRENDreality a ENJOY
  • Menej reklamy na TREND.sk
Objednať predplatné

Máte už predplatné? Prihláste sa