Rastúca popularita vín Nového sveta a ich invázia na európske trhy obohacuje senzorické zážitky konzumentov predovšetkým o charakteristické barikové nuansy, prítomné v červených a často i v mnohých bielych médiách. Popularita fermentácie či vyzrievania v amerických a vo francúzskych dubových súdkoch je v Novom svete evidentná. Touto technológiou sa obohacuje aróma a chuť vína o päticu základných tónov – vanilínové (sladké), krémové (jemné), dymové (dobre vypálené), korenisté a bylinné. Mok má zvyčajne jednu z týchto charakteristík, prípadne ich kombináciu.
Predplaťte si TREND za najvýhodnejšiu cenu už od 2 € / týždeň
- Plný prístup k prémiovým článkom a archívu
- Prémiový prístup na weby Mediálne, TRENDreality a ENJOY
- Menej reklamy na TREND.sk
Máte už predplatné?