Ementál, prípadne gouda – a väčšinou zo supermarketu. Tak vyzerala ešte pred niekoľkými rokmi v zahraničí bežná spotreba syrov (na Slovensku ešte stále kraľuje eidam...). V zahraničí sa však situácia už mení, ľudia začali vyhľadávať syry, ktoré sa vyznačujú vyššou kvalitou, a sú ochotní za ne aj viac zaplatiť.

V kurze sú aj rôzne semináre na spoznávanie a degustáciu kvalitných syrov, väčšina sa vypredá v priebehu niekoľkých hodín. Kvalitné reštaurácie majú už vyškolených tzv. fromerierov, ľudí, ktorí majú rozsiahle znalosti o výrobe a vlastnostiach jednotlivých druhov syrov. V Nemecku v bavorskom mestečku Bad Toelzl existuje od roku 2010 aj špeciálna syrová akadémia, ktorá vychováva expertov na spoznávanie syrov.

Predplaťte si TREND za najvýhodnejšiu cenu už od 1 € / týždeň

  • Plný prístup k prémiovým článkom a archívu
  • Prémiový prístup na weby Mediálne, TRENDreality a ENJOY
  • Menej reklamy na TREND.sk
Objednať predplatné

Máte už predplatné? Prihláste sa