Inšpirácia kultovým road-movie Bezstarostná jazda je pri novom bratislavskom podniku Easy Rider neprehliadnuteľná už podľa názvu – skôr než hosť otvorí dvere a vstúpi. Zastávku na jazde krížom cez Ameriku pripomína aj interiér, a to zďaleka nielen plagátmi z filmu a výstavou modelov chopperov. Pretože všetci vedia, že to, na čom jazdia bezstarostní motorkári, je chopper, nie motorka. Atmosféru reštaurácie sa majiteľ rozhodol podporiť aj ponukou jedál. V dobrom zmysle slova. Pretože od takéhoto typu podniku nie je dôvod očakávať haute cuisine. Easy Rider hosťa nezavalí starosťami pri výbere jedla – jedálny lístok má primeraný rozsah a jednoduchý, ale jasný obsah. Hosťom, ktorým chýba patričná kinematografická skúsenosť, nezabúda štýlovo podať základné informácie o filme a životnom postoji, ktorý mu dal meno. Jedlá v ponuke sú namixované tak, aby vyhovovali miestnej klientele a tá, ako sme počas našich návštev zistili, nie je len motorkárska. Práve naopak, najesť sa sem prichádzajú rodiny s deťmi, či posedieť si kamaráti.
V Easy Rider stavili na tradičné jedlá sem-tam spestrené inováciami, avšak bez prehnaného experimentovania. Základom je poctivá domácky chutná kuchyňa. Tunajší šéfkuchár nielenže zvláda jemné nuansy prepečenia steakov, ale má aj „dobrý jazyk“ na dochutenie jedál. Príklad možno nájsť už pri predjedlách – údený losos so šalátom (3,70 €). Na prvý pokus sme sa síce nedočkali mexickej fazuľovej polievky a la chilli con carne (3,50 €), no na druhýkrát už v ponuke nechýbala a bola výborná. Hlavný chod steak mignon s vínovo-dubákovou omáčkou (12,90 €) je správna chlapská pochúťka. Okrem toho stupeň prepečenia medium rare sa dal skontrolovať presne podľa definície. Rovnako na lososovom steaku v kombinácii s pomarančovou omáčkou (9,20 €) bolo cítiť, že kuchár vie, ako na to. V Easy Rider nebudú sklamaní ani „menučkári“. My sme si pochutili na poriadnej porcii poctivého hlivového perkeltu a domáckej hrachovej polievke (4,20 € aj s dezertom). Podnik má tiež vlastný dezert Easy Cake (2,40 €) – jednoduchý, svieži a s poriadnou dávkou pravej smotanovej šľahačky. V týždni, v čase, keď podáva denné menu, býva reštaurácia nabitá na prasknutie. Dobré je, že hostia to výraznejšie na kvalite servisu nepocítia. V najviac frekventovaných chvíľach sa do obsluhy zapája aj sám majiteľ.
TREND hodnotenie:3 a pol