Krvavý, stredne prepečený alebo well done? Z krkovičky či sviečkovice? Francúzske alebo juhoamerické plemeno? A k tomu nôž i vidličku s vyššími hrotmi. Steaková reč je náročná.

Vsteakoch má vyniknúť chuť samotnej suroviny. „Pokiaľ by sme si mali zvoliť len jedinú skupinu v bio kvalite, tak to bude práve ,rezňové’ mäso,“ vždy zdôrazňuje Nina Lovasová zo spoločnosti Sharkam VIP catering. Steaková „latina“ sa začína už pri výbere plemena a jeho dodávateľa. Každý rodokmeň rezňa má totiž svoje osobitosti, je inak hutné, mastné, mäkké. Zvieratá majú iný genóm, sú inak kŕmené a ošetrované, čo mäsiar, to iná robota, výsledná chuť závisí aj od skladovania, chladenia či mrazenia. „Niekto uprednostní mäso popretkávané mastnými okami – to je typický americký steak, my sme zvolili chudé, popritom však šťavnaté argentínske,“ podľa Hany Gergišákovej, konateľky bratislavskej reštaurácie La Fiama, cítiť rozdiel na prvý hlt.

Predplaťte si TREND za najvýhodnejšiu cenu už od 2 € / týždeň

  • Plný prístup k prémiovým článkom a archívu
  • Prémiový prístup na weby Mediálne, TRENDreality a ENJOY
  • Menej reklamy na TREND.sk
Objednať predplatné

Máte už predplatné? Prihláste sa