Ulice starej Bratislavy sú posiate reštauráciami, ktoré cudzincom predstavujú chute Slovenska cez halušky, pirohy, drotárske mešce, živánske, štrúdle a ďalšie autentické i menej autentické kombinácie. Za lepším gastronomickým zážitkom však – tak ako v každom hlavnom meste – treba zabočiť do zákulisnejších priestorov. To je aj prípad Divnej múzy, ktorá začala hostí pozývať na nádvorie Apponyiho paláca v polovici júna. Bratislavčan si ihneď po vstupe pomyslí, že je to nanajvýš vhodné využitie historických priestorov vedľa starej radnice. Zo spojenia s tamojším Múzeom vinohradníctva, kde je od júna umiestnený aj Národný salón vín SR, by sa mal prejaviť synergický efekt. Reštaurácia by mala byť dobre zásobená zasvätenými vinárskymi informáciami a vyššia gastronómia by zase mohla pritiahnuť viac návštevníkov aj do múzea. Nech sa tam dozvedia hoci aj imidžovo zaujímavý fakt, že Mária Terézia nechala od roku 1767 voziť na cisársky dvor do Viedne vynikajúcu frankovku z Rače. Plány hovoria aj o degustačných zásnubách vína s jedlom...

Spojenie jedla, vína, histórie a hudby

Predplaťte si TREND za najvýhodnejšiu cenu už od 1 € / týždeň

  • Plný prístup k prémiovým článkom a archívu
  • Prémiový prístup na weby Mediálne, TRENDreality a ENJOY
  • Menej reklamy na TREND.sk
Objednať predplatné

Máte už predplatné? Prihláste sa