Slovenské a české mäsiarske podniky sa po dlhších konzultáciách dohodli na prvých štyroch druhoch mäsových výrobkov, pre ktoré chcú v Bruseli dosiahnuť celoeurópsku ochranu dodržiavania tradičných receptúr. Slovenský zväz spracovateľov mäsa, do ktorého sú združené všetky najväčšie tuzemské mäsokombináty, a Český svaz zpracovatelů masa sa zhodli, že označenie „Zaručene tradičná špecialita“ chcú mať uznané pre liptovskú salámu, loveckú salámu, spišské párky a špekáčiky.



Predplaťte si TREND za najvýhodnejšiu cenu už od 2 € / týždeň

  • Plný prístup k prémiovým článkom a archívu
  • Prémiový prístup na weby Mediálne, TRENDreality a ENJOY
  • Menej reklamy na TREND.sk
Objednať predplatné

Máte už predplatné? Prihláste sa