Českí barmani sa majú od slovenských čo učiť, aspoň podľa krstného otca známeho pražského Bugsy’s baru Václava Vojířa (na obrázku v strede), ktorý prijal pozvanie do poroty tretieho ročníka Bar Awards a hodnotil, ako sa barmanom darí pripravovať jeden klasický a jeden vlastný drink. Napokon sa spolu s vlaňajším víťazom Ľubošom Ráczom zhodol na mene oceneného Branislava Beniana z agentúry Shake the world a jeho Yogi jazz daiquiri. Žiaľ, zdá sa, že aj zvyšná časť smotany z „barovej putne“ sa sústreďuje väčšinou na západe krajiny (s výnimkou dvoch nominovaných Košíc a jednej Čadce). Do Bratislavy putovali ocenenia za najlepší bar (Paparazzi Bar & Ristorante), najlepší nočný bar (Fashion Club), najlepšie barové menu (Upside Down Steak & Whisky House), najlepší pub (Prazdroj Mostová) a najlepšiu kaviareň (Choco Arden). Najlepší barový dizajn má Paladium v Nitre, najlepší barový tím Steps Club Trenčín a najlepším barovým manažérom sa stal Wiliam Masný z Jerry’s baru v Žiline. (shp)

Smotana zo slovenskej barovej scény