Regionálne jedlá a suroviny sú už niekoľko rokov najvýraznejším trendom v gastronómii, reštaurácie s týmto konceptom „bijú“ vo svetových rebríčkoch tie ostatné a aj na Slovensku pomaličky pribúdajú. Podniky, ktoré sa však hlásia k hnutiu SlowFood, pri ktorom je jedným z princípov používanie nielen regionálnych, ale prevažne miestnych surovín, by sme asi zrátali na prsoch jednej ruky.
Jeden z nich sme našli na myjavských kopaniciach, v dedinke Košariská. Roky tu bola reštaurácia u Juhása, pred časom ju kúpil iný majiteľ, Slovák, ktorý žil roky v zahraničí. Po citlivej rekonštrukcii veľkého vidieckeho domu tu otvoril reštauráciu s názvom Vidiecka reštaurácia u Juhása, v mnohých smeroch netradičnú.
Predplaťte si TREND za najvýhodnejšiu cenu už od 1 € / týždeň
- Plný prístup k prémiovým článkom a archívu
- Prémiový prístup na weby Mediálne, TRENDreality a ENJOY
- Menej reklamy na TREND.sk
Máte už predplatné?