Slovenskí pekári už melú z posledného

Zamestnávateľom nešlo len o samu minimálnu mzdu. Ministra práce Jána Richtera vtedy žiadali, nech sa od nej aspoň odpoja príplatky za prácu v noci, cez víkend a počas sviatku. Nestalo sa. Pre niektoré firmy s nepretržitou výrobou sú likvidačné a prevádzky si na seba jednoducho nezarobia.

Najlepším príkladom sú pekári. Veď kedy sa musia piecť rožky a chlieb, aby sme ich mali každé ráno čerstvé? Je to hlavne počas noci. Pekári si to však už pomaly nemôžu dovoliť. Vyrábajú v podstate 24 hodín denne a sedem dní v týždni, takže ak sa v deň výroby prekrýva napríklad víkend a ešte aj nočná zmena, je ich produkcia často stratová.

Pekári preto začali 

Predplaťte si TREND za najvýhodnejšiu cenu už od 1 € / týždeň

  • Plný prístup k prémiovým článkom a archívu
  • Prémiový prístup na weby Mediálne, TRENDreality a ENJOY
  • Menej reklamy na TREND.sk
Objednať predplatné

Máte už predplatné? Prihláste sa