Sušenie hrozna na výrobu prírodných sladkých vín používali už aj starovekí Rimania. Využívali prírodné sušenie, to znamená vonku na slnečnom mieste. Na podpery umiestnili rákosové rohože a na ne poukladali zdravé, dobre prezreté a prebraté strapce hrozna. Na noc sa rohože zakrývali plachtou alebo tenkou rohožou, aby sa hrozná zbavovali vody aj v noci a nestrácala sa teplota a suchý vzduch, ktorý sa víril okolo rohoží cez deň. Podobne sa slamové víno vyrába dodnes v Taliansku a Španielsku.

Predplaťte si TREND za najvýhodnejšiu cenu už od 1 € / týždeň

  • Plný prístup k prémiovým článkom a archívu
  • Prémiový prístup na weby Mediálne, TRENDreality a ENJOY
  • Menej reklamy na TREND.sk
Objednať predplatné

Máte už predplatné? Prihláste sa