Výsledkom destilácie v medených kotlíkových prístrojoch je trojica základných druhov destilátu, z ktorej každý sa vyznačuje iným obsahom alkoholu (70, 86 a 95 percent). Alkoholovo najslabší sa nazýva holandas de vino a obsahuje najvyšší podiel želaných prímesí, ktoré vytvárajú charakter ušľachtilého destilátu a odlišujú ho od neutrálneho liehu. Alkoholicky najsilnejšia vínovica obsahuje týchto prímesí najmenej. Všetky tieto tri destiláty sa zmiešavajú vo vzájomnom pomere, ktorý je tajomstvom každého pivničného majstra v Jereze.

Zmes vínovíc putuje do dubových sudov, v ktorých predtým dozrievalo sherry.

Predplaťte si TREND za najvýhodnejšiu cenu už od 1 € / týždeň

  • Plný prístup k prémiovým článkom a archívu
  • Prémiový prístup na weby Mediálne, TRENDreality a ENJOY
  • Menej reklamy na TREND.sk
Objednať predplatné

Máte už predplatné? Prihláste sa