Vždy som mal blízko k športu, ale nielen k nemu. Ešte ako dieťa som dosiahol celkom vysoký stupeň v džude, ktorý mi umožnil zúčastňovať sa aj na rôznych regionálnych súťažiach v Holandsku. Venoval som sa aj tenisu a pozemnému hokeju.
Mojou špecialitou však boli husle. Mama hrala na klavíri, takže hudba bola akousi prirodzenou súčasťou mojej výchovy. Intenzívne som hral na husliach od deviatich do šestnástich rokov, dokonca som bol aj členom študentského orchestra. Potom som sa k husliam viackrát vrátil. Naposledy predminulý rok po pätnásťročnej pauze – na firemnej oslave narodenín Heinekenu. Predchádzali tomu hodiny a hodiny tréningu. Túto záľubu by som rád obnovil.
Môj návrat k husliam po pätnásťročnej pauze sa odohral predvlani na narodeninách Heinekenu Zdroj: Archív Odina Goedharta
Azda nikoho potom neprekvapí, keď poviem, že chodievam na koncerty vážnej hudby, ale aj na operu a muzikály. Z múzeí som si v Bratislave obľúbil najmä Danubianu.
Myslím si, že mám aj talent na jazyky, ovládam ich šesť vrátane španielčiny a maďarčiny a priberám si ďalšie. Ako samouk som sa dokonca učil aj ruštinu. Rozumiem i slovenčine, ale doposiaľ som nemal čas na jej štúdium. Možno neskôr, keďže by som tu rád ostal ešte aspoň päť rokov.
Zo športov sa v lete aktívne venujem tenisu, v zime lyžovaniu. Snažím sa udržiavať vo forme trikrát do týždňa. Posilňovňa, beh, tenis. Keď som pracoval v Heinekene v Budapešti, začal som s priateľmi, ale aj s obchodnými partnermi hrávať golf. S rodinou si zase z času na čas zahráme stolové spoločenské hry.
Rád varím. Najmä talianske a indonézske jedlá, čo súvisí s tým, že Indonézia bola kedysi holandskou kolóniou a to výrazne ovplyvnilo našu kuchyňu. Varím cez víkend, nielen pre rodinu, ale aj pre priateľov, väčšinou tiež zahraničných manažérov žijúcich na Slovensku. Láka ma aj vaša, ale i maďarská kuchyňa, kotlík na guláš som si preto už kúpil.
Rada, ktorou sa riadim
Žiť život naplno, užívať si každú jeho minútu, objavovať nové veci.
Rada, ktorú rozdávam
Ak nájdete svoju vášeň, držte sa jej.
Moja aktuálna výzva
Zabezpečiť stabilný rast firmy.
Preferujem aktívnu dovolenku, ideálne kombináciu mesta a prírody. Tento rok som zobral manželku a štyri dcéry prvýkrát mimo Európy. Do Kalifornie. Chcel som im ukázať, kde som kedysi žil. Bola to moja prvá trojtýždňová dovolenka. Mám rád San Francisco pre jeho históriu, liberálnu kultúru a európsky nádych. Na budúci rok pôjdeme do Ázie.
Veľmi rýchlo viem prepínať medzi prácou a relaxom. Počas týždňa sa hocikedy idem prejsť von, v nedeľu mi zase neprekáža pozrieť si pracovné e-maily. Som netrpezlivý, ale zároveň aj veľmi zvedavý typ. Inšpiráciu čerpám z rôznych oblastí. Z umenia, zo športu, ale aj od mojich detí. Fascinuje ma, ako pracujú s informačnými technológiami. Jednou z vecí, ktoré ma v práci poháňajú dopredu, je pocit zodpovednosti za sedemsto rodín našich zamestnancov na Slovensku.
K vyhoreniu som mal najbližšie v roku 1998, keď som z centrály Heinekenu zavádzal v štyroch krajinách naraz nový produkt – čapovací pivný súdok do domácnosti, pri ktorom však nečakane nastala technologická chyba. Produkt už bol na ceste do obchodov, museli sme ho stiahnuť a upraviť. Nevyhorel som najmä vďaka športu. Chodil som totiž po nociach behať.
V budúcnosti rád privítam ďalšiu zahraničnú výzvu v rámci Heinekenu. Ale nevylučujem, že raz budem riadiť aj svoj vlastný biznis. Ideálna by bola oblasť FMCG. Mám silného podnikateľského ducha.
ODIN GOEDHART (48) vyštudoval baníctvo a ropné inžinierstvo na Delftskej technickej univerzite v Holandsku. MBA si urobil na Univerzite Erazma Rotterdamského. Počas štúdia pracoval v Kalifornii pre hutnícku spoločnosť BHP v oblasti výskumu a vývoja. V Heinekene začínal v roku 1995. Ako účastník manažérskeho programu strávil istý čas aj v Komárne. Pôsobil v oblasti marketingu, ako aj v prevádzkových funkciách v Maďarsku, CEE regióne, Spojenom kráľovstve a v Írsku. Hovorí šiestimi jazykmi. Jeho krstné meno pochádza z nórskej mytológie a znamená bystrý.