Zaujímavý podnik v Trenčíne, ktorý v rafinovane jednoduchom interiéri majitelia koncipovali ako kaviareň a zároveň reštauráciu, aby žila po celý deň a priniesla do mesta niečo, čo tu podľa nich chýbalo. Písalo sa v úvode článku v TRENDE pár mesiacov po otvorení reštaurácie Savana ešte v roku 2007. Počiatočný entuziazmus vydržal necelé dva roky. Dnes sa mnohé zmenilo. Zo Savany sa stal Caramel, nový je majiteľ, šéfkuchár aj jedálny lístok. Čo ostalo, je interiér. Jedálny lístok, zverejnený aj na internetovej stránke reštaurácie, poskytuje zaujímavé čítanie. Je zjavne dielom profesionála, šéfa tunajšej kuchyne. Skladbou receptúr ašpiruje na vyššiu gastronomickú úroveň. Nájdete v ňom napríklad bisque z európskeho homára s grilovaným scampi špízom a chrumkavou ciabatta bagetkou, ako aj v sezamovom oleji a mede marinované kačacie prsia Barberie, dochrumkava opečené à la rosa, so zemiakovým pyré s karamelizovanou cibuľkou a portskou červenou kapustou. Po dohovore s milou čašníčkou a jej informácii, že chladenou rybou v ponuke je práve losos (ostatné sú mrazené), naša voľba padla na nórsky losos pečený s citrónovým maslom a tymianom, podávaný s ryžovo-špenátovou štrúdľou a kôprovým veloute (12,90 eura). Chuti ľahkého jedla zvýraznenej jemnou omáčkou nebolo čo vyčítať, azda až na ryžovo-špenátovu štrúdľu, z ktorej boli v skutočnosti minizávitky, vytvorené viac na efekt ako chuť. Zaujímavú štruktúru aj vyznenie na jazyku malo kapučíno zo zeleného hrášku (2,20 eura). Naopak žlté karí s kuracím mäsom a basmati ryžou (13,90 eura) sa podľa nás kuchárovi nevydarilo. Narýchlo opečené kúsky kuracieho mäsa preliate hustou pikantnou omáčkou a rozvarená ryža si zaslúžili reparát. Ten prišiel v podobe posledného chodu. Z Caffe Panna-Cotta (4,10 eura) sa vykľulo dielo hodné skutočného šéfkuchára – výborný dezert, krásne naaranžovaný s čerstvým ovocím a efektnými karamelovými dekoráciami. Trenčiansky Caramel o svoj niekdajší kredit bojuje, ako vie, aj keď to dnes nie je ľahké. Potenciál má, snahu mu uprieť nemožno, výkony kuchyne však pokrivkávajú, servis je ležérny rovnako ako prestieranie počas obeda.