Nedávno zverejnil britský Restaurant Magazine prestížny rebríček najlepších reštaurácií sveta World’s 50 Best Restaurants (o výsledkoch informoval portál restauracie.trend.sk). Stalo sa tak niekoľko týždňov po vydaní posledného zo série regionálnych bedekrov Michelin, ktoré sú považované za najprestížnejších sprievodcov svetom reštaurácií. Preto je zaujímavé porovnať, ako sa hodnotitelia týchto dvoch „inštitúcií“ zhodli (alebo nezhodli) na najlepších podnikoch sveta.

Kým Michelin systém a spôsob svojich hodnotení stále tají, Restaurant Magazine je v tomto transparentnejší a popisuje ho. Ocenenia dostáva na rozdiel od Michelina nie šéfkuchár, ale reštaurácia a prideľujú sa na základe hodnotení 800 hodnotiteľov z celého sveta – gastronómov, šéfkuchárov, food kritikov atď. Tí sú rozdelení podľa regiónov a každý z nich hodnotí sedem podnikov –štyri vo svojom a tri v iných regiónoch sveta.

Predplaťte si TREND za najvýhodnejšiu cenu už od 1 € / týždeň

  • Plný prístup k prémiovým článkom a archívu
  • Prémiový prístup na weby Mediálne, TRENDreality a ENJOY
  • Menej reklamy na TREND.sk
Objednať predplatné

Máte už predplatné? Prihláste sa