Producenti mäsových výrobkov a sortimentu nemajú núdzu o zákazníkov. Ak aj ľudia počas pandémie upustili od stravovania v reštauráciách, v domácich kuchyniach si to patrične vynahradili. Jesť sa predsa musí. Majiteľom rodinných podnikov pandémia rozhodne neubrala z pracovného zápalu. Veď v rodinných firmách sa ľahšie ťahá za jeden povraz.

Dve rodiny v Tatrakone

Firmu Tatrakon vlastnia dve dlho spriatelené rodiny takmer rovnakým podielom a obe majú v jej vedení aj šikovných potomkov. Katarína Kacvinská je 55-percentná vlastníčka popradskej konzervárne. Vo firme má na poste manažérky pre obchod a marketing dcéru Ivanu.

Manažérom výroby je zasa Peter Pisarčík, syn 45-percentného spoluvlastníka Juraja Pisarčíka. Rodičia rozdelenie postov vo firme vôbec riešiť nemuseli. K. Kacvinská ju riadila z postu generálnej riaditeľky už pred privatizáciou a J. Pisarčík bol technickým riaditeľom bývalého socialistického podniku. Keď ho sprivatizovali, všetko iba preklopili.

Predplaťte si TREND za najvýhodnejšiu cenu už od 1 € / týždeň

  • Plný prístup k prémiovým článkom a archívu
  • Prémiový prístup na weby Mediálne, TRENDreality a ENJOY
  • Menej reklamy na TREND.sk
Objednať predplatné

Máte už predplatné? Prihláste sa