Gastronomickú ponuku v centre Bratislavy rozšírilo nedávno zariadenie, ktoré tu doteraz chýbalo – piváreň, kde sa môžete po práci v kultivovanom prostredí aj najesť. Že toto bola naozaj diera na trhu, nás presvedčili večerné návštevy v Sladovni. Popoludní tu ešte vládla komorná atmosféra, no keď sme prišli inokedy o siedmej večer, bolo úplne plno, takmer sme si nemali kde sadnúť. Koncept je inšpirovaný nemeckými „Bierstube“, masívne drevené stoly, na kratšie posedenie vysoké menšie stolíky s barovými stoličkami. Pivu ako hlavnému nápoju (no majú tu tiež slušnú ponuku vína a napríklad kvalitný zelený čaj) je prispôsobený aj jedálny lístok. Nájdete v ňom pečené koleno, tatársky biftek, pečené rebrá, krvavnicu, ale aj jedlá, ktoré sa v slovenských reštauráciách takmer prestali vyskytovať. Segedínsky guláš (7,50 eura) či kurací paprikáš (7,50 eura). K tomu hovädzie varené so špenátom, viedenskú roštenku alebo teľací mletý rezeň. Škoda, že menu nie je aj na webovej stránke zariadenia.
Pochvalu si zaslúži servírovanie jedál. Štýlové a dotiahnuté do detailov – rebrá vám donesú na drevenom lopári s niekoľkými druhmi dresingov, halušky na panvici a polievku v obedári. Piva tu ponúkajú desať druhov, vrátane kvasinkového, možno si objednať aj „meter“ či „polmeter“ piva v špeciálnej nádobe a sami si čapovať, sú tu aj stoly s pipami a digitálnym počítadlom pre skupinky, ktoré vypijú pätnásť litrov piva. Presne toľko si totiž možno načapovať.
Predplaťte si TREND za najvýhodnejšiu cenu už od 2 € / týždeň
- Plný prístup k prémiovým článkom a archívu
- Prémiový prístup na weby Mediálne, TRENDreality a ENJOY
- Menej reklamy na TREND.sk
Máte už predplatné?