Kým na začiatku súťaže v kuchárskej a cukrárskej tvorbe Poézia v gastronómii stačilo zopár stolíkov, na jedenástom ročníku – počas veľtrhu Danubius Gastro – už organizátor Slovenský zväz kuchárov a cukrárov (SZKC) potreboval tri riadne dlhé rady stolov. Exponáty sa v tejto súťaži nevaria pred očami divákov, ide o kulinárske nápady, ktoré si treba pripraviť, skúšať a zdokonaľovať už dávno predtým. V tomto roku sa odborná porota pod vedením prezidenta SZKC Františka Janatu (vľavo) zhodla na „zlatom“ Jaroslavovi Uhlárovi z Hillsu Stará Lesná (na obr. jeho terinka z bielej krupice a parmezánu), Jozefíne Zaukolcovej zo SOŠ v Púchove, Jindřichovi Novotnom zo SOŠ v Slatinskej Osade a Jarmile Kruškovej z Viktórie Prešov v kategórii senior, Petrovi Ambrušovi zo SOŠ Zvolen a Adamovi Soósovi z Cukrárne v Gabčíkove v kategórii junior. Len pred niekoľkými rokmi pribudla tzv. artistika – v nej sme aj na olympiádach mimoriadne úspešní, a to vďaka medovnikárke Márii Murárikovej z Trenčína, teraz sa o zlato delí aj s Miroslavou Sebiňákovou zo SOŠ vo Zvolene, Alenou Kaufmanovou a Júliou Jambriskinovou zo SOŠ Krupina.

Poézia v gastronómii

Poézia v gastronómii