Zopár chlebíčkov, možno rezeň, piškótový koláč a káva v termoske... čo iného by sme si niesli na piknik do parku? Prievidzská prechádzka sa však môže zvrtnúť na bohatšie kulinárstvo. Stačí ju ukončiť v Park restaurante za chrbtom penziónu Oáza. Kedysi v nej vítala hladných pocestných nie veľmi vydarená záhrada. Dnes ide už iba o ubytovanie, zatiaľ čo jedlo sa chystá v pristavenej reštaurácii Park spoločnosti Complete Party Service. Napriek tomu, že catering a à la carte gastronómia sa v mnohom odlišujú, trúfli si už pred rokmi aj na kamennú reštauráciu Villa Maria. Kvôli nízkej návštevnosti ju napokon zatvorili. Jej mladšej sestre v parku sa potešili najmä milovníci žabích stehienok (6,80 €) a slimákov (4,80 €), ktorí na ne chodievali aj na predošlú adresu.
Mnohé reštaurácie na Slovensku trpia vyhorením. Začnú dobre, potom únava tlačí kvalitu nadol. V Park restaurante panuje opačný trend (s výnimkou novej webovej stránky, kde chvíľami text ani nevylúštite); v jedlách i prostredí. Oko hosťa môže spočinúť stále na niečom novom... Pri vchode zvonku ho víta slon z dreveného šúpolia, palmy, strechy zo slamy namiesto obvyklých nevkusných firemných slnečníkov. Terasa prekvapuje otvorenou kuchyňou s teppanyaki grilom, ale aj prestretými stolmi. Spravidla totiž býva priepasť medzi kultúrou stolovania vonku a vnútri obrovská. Tomu sa v Parku vyhli; prvým „levelom“ sú exteriérové dubové stoly i kaviarenské stolíky na stretnutia nad vynikajúcim espressom (1,50 €). Na „lepšej“ vyvýšenej terase sedia hostia pri prestretých stolíkoch, no a stoly vnútri sú ozdobené ešte noblesnejšie. Na pracovné obedy sa tu nájdu tiché kúty, rodiny s deťmi zase ocenia zábavkami dobre zásobený detský kútik, pieskovisko či hojdaciu lavicu.
Predplaťte si TREND za najvýhodnejšiu cenu už od 1 € / týždeň
- Plný prístup k prémiovým článkom a archívu
- Prémiový prístup na weby Mediálne, TRENDreality a ENJOY
- Menej reklamy na TREND.sk
Máte už predplatné?