Piemontská kuchyňa má svoje korene vo vidieckej tradícii. Aj keď sa prevažne inšpiruje ľudovými receptmi, nestráca kvôli tomu na svojej elegancii a rozmanitosti. Geografická rôznorodosť tohto talianskeho regiónu (ryžové polia, jazerá, pahorky, pohoria) poskytuje miestnym kuchárom veľký výber surovín. Z pahorku Monferrato na juhu regiónu pochádza zelenina, z Alby zase preslávená hľuzovka biela. Piemontská nížina, na východ od Álp, je oblasťou ryžových polí. Okolo Novary a Vercelli sa pestuje asi najväčšie množstvo ryže z celej Európy.

Ryža na všetky spôsoby

Predplaťte si TREND za najvýhodnejšiu cenu už od 1 € / týždeň

  • Plný prístup k prémiovým článkom a archívu
  • Prémiový prístup na weby Mediálne, TRENDreality a ENJOY
  • Menej reklamy na TREND.sk
Objednať predplatné

Máte už predplatné? Prihláste sa