Novostavba rodinného penziónu v Bernolákove dostala názov podľa susednej pálenice, ktorú vlastní rovnaký majiteľ. Okrem príjemného ubytovania pár kilometrov od Bratislavy tu nájdete aj chutnú domácku kuchyňu. Ubytovanie je na úrovni štandardu štvorhviezdičkových hotelov – masívny nábytok, minibar, sušič na vlasy, WiFi, satelitné televízie, kvalitná sanita v kúpeľniach, absolútna čistota nových priestorov a voňavé klimatizované izby. Mosadzné schodište či kovové na mieru robené doplnky v interiéri sú pekné remeselnícke interiérové prvky a vhodne dopĺňajú väčšinou drevené zariadenie. Pochváliť treba pedantný rezervačný formulár, ktorý umožňuje hostiteľom poriadne sa na hostí pripraviť.

Penzión s domáckou kuchyňou

S úrovňou penziónu drží krok aj reštaurácia na prízemí. Výhodou je, že má vstup priamo z ulice. Pálenica mala byť pôvodne pivovarskou reštauráciou, okolnosti však rozhodli inak... Vopred objednané skupiny hostí majitelia radi pálenicou aj prevedú. Nestáva sa často, aby reštaurácii penziónu šéfoval skúsený profesionál. Pálenica takého má – je ním Juraj Pápay, bývalý šéfkuchár niekdajšej reštaurácie v centre Bratislavy a súčasný manažér reprezentačného kuchárskeho tímu Zväzu hotelov a reštaurácií. Na jedálnom lístku v jeho podaní nájdete huspeninu, pirohy, halušky, šúľance vlastnej výroby či tatarák, jahňacinu a aj „klasiku“– paprikáš, rezne, kapustnicu. Na jeseň v pálenici, ako býva v týchto končinách zvykom, usporadúvajú kačacie a husacie hody. My sme si pochutili na husacej pečeni na víne s jablkami a dulami. Odporúčať môžeme aj výborný jahňací hrebienok s krúpkovou kašou. Za zmienku stojí tiež domáci slivkový, marhuľový a jahodový lekvár, ktorý je súčasťou raňajok, či krupicová kaša na večeru. Na jeseň sa pripravuje otvorenie seminárnej miestnosti a menšie wellness centrum. Hostia navštevujúci reštauráciu využívajú často denné menu.

Hodnotenie TRENDU: 3 a pol*