Nie je to však výsledok rafinovaného kuchárskeho umenia a vysokej gastronómie, ale poctivej viedenskej kuchyne. A svetový úspech dosiahol vareným hovädzím mäsom – Tafelspitzom. Práve naň sa chodí do jeho troch reštaurácií (ďalšie tri majú iné zameranie). Nestor česko-slovenskej gastronómie Pavel Pospíšil hovorí, že ak chce niekto na Slovensku toto jedlo ponúkať, mal by sa ísť najprv pozrieť k Plachuttovi, ako má správne vyzerať.
Vlajkovou loďou rodinného impéria je reštaurácia na Wollzeile neďaleko Štefanského dómu. Je naozaj obrovská, členená na niekoľko miestností. Má zimnú záhradu aj priestrannú terasu a po večeroch aj tak praská vo švíkoch (v najvychytenejších dňoch tu obslúžia až tisíc hostí). Bez rezervácie vôbec nemá zmysel sem večer chodiť. Napriek obrovskému náporu hostí v sobotný večer, keď sme podnik navštívili, všetko fungovalo bezchybne. Od uvedenia k stolu, elegantného prestierania, takmer bezchybnej a rýchlej obsluhy až po výborné jedlo.
Predplaťte si TREND za najvýhodnejšiu cenu už od 1 € / týždeň
- Plný prístup k prémiovým článkom a archívu
- Prémiový prístup na weby Mediálne, TRENDreality a ENJOY
- Menej reklamy na TREND.sk
Máte už predplatné?