Farmári a potravinári nedávno vo výzve vláde vyjadrili obavy z dosahov pandémie a niektorých karanténnych opatrení. V záujme plynulej výroby potravín Slovenská poľnohospodárska a potravinárska komora (SPPK) navrhla, aby sa firmy z tohto sektora zaradili do kritickej infraštruktúry štátu.
Iba rožky a chlieb
Obavy vyjadrili pekári. Väčšie pekárne už sú zaradené do kritickej infraštruktúry. Aj preto sa Tatiana Lopúchová zo Slovenského zväzu pekárov, cukrárov a cestovinárov v prípade výpadku ľudí spolieha aj na armádu. Pekári uvažujú aj o výpomoci pracovníkov zo segmentu horeca, ktorí sú momentálne bez práce. Ak však budú chýbať špecializovaní pracovníci, ktorých pomocný personál nenahradí, T. Lopúchová varuje, že môže dôjsť k obmedzeniu čerstvého sortimentu v pekárňach iba na chlieb a rožky.
Predplaťte si TREND za najvýhodnejšiu cenu už od 1 € / týždeň
- Plný prístup k prémiovým článkom a archívu
- Prémiový prístup na weby Mediálne, TRENDreality a ENJOY
- Menej reklamy na TREND.sk
Máte už predplatné?