Príbeh iPhonu sa možno v sezóne kuchárskych reality šou podarí podať aj takto netradične. Biznis s kulinárskymi zážitkami už nejakú chvíľu bežal, keď doň vstúpil vizionársky šéfkuchár. Do jedálneho lístka pridal foie gras a ľudia sa za ním išli potrhať. Paštéty od výmyslu sveta pritom konkurenčné podniky ponúkali aj dovtedy. Nemali však šéfkuchára (a tím okolo neho), ktorý by ich dokázal urobiť také atraktívne a jednoducho stráviteľné. Každý rok reštaurácia svoj recept niečím zásadným zlepšila, a tak stoly boli vždy do posledného zarezervované.

Časom sa objavili ázijské bistrá s podobnými a lacnejšími husacími pečeňami (prevádzkovatelia vyhlásených reštaurácií spred pár rokov sa topia v problémoch). Navyše, hostia si zvykli, že ich obľúbená reštaurácia pravidelne osvieži francúzsku špecialitu nevídanými koreninami a príchuťami. Lenže postupom času už foie gras zdobilo len jablčné pyré. Alebo sa zväčšila porcia.

Predplaťte si TREND za najvýhodnejšiu cenu už od 1 € / týždeň

  • Plný prístup k prémiovým článkom a archívu
  • Prémiový prístup na weby Mediálne, TRENDreality a ENJOY
  • Menej reklamy na TREND.sk
Objednať predplatné

Máte už predplatné? Prihláste sa