Zhruba na polceste stúpania k Bratislavskému hradu smerom od dómu je už dlhé desaťročia šarmantná reštaurácia s regionálnou kuchyňou Modrá hviezda. V súčasnosti sa páči najmä turistom, ktorí vo svojich hodnoteniach na špecializovaných cestovateľských portáloch oceňujú štýlovosť podniku a netaja prekvapenie, že na mieste, ktoré sa priam ponúka ako tradičná pasca pre turistov, sa tentoraz stretávajú s kvalitnou gastronómiou.
Modrú hviezdu, samozrejme, poznajú aj starí Bratislavčania. Podnik nadväzujúci na historické tradície mal v uplynulých desaťročiach svoje lepšie aj horšie obdobia. Do povedomia gurmánov sa však zapísal tým, že sa tu dlhodobo pestuje lokálna „prešpurská“ kuchyňa, ktorá spojila prvky z rakúskej, maďarskej a slovenskej kulinárskej tradície. Nedávno doň nastúpil jeden zo špičkových slovenských šéfkuchárov Ladislav Németh a podnik posunul ešte vyššie.
Predplaťte si TREND za najvýhodnejšiu cenu už od 1 € / týždeň
- Plný prístup k prémiovým článkom a archívu
- Prémiový prístup na weby Mediálne, TRENDreality a ENJOY
- Menej reklamy na TREND.sk
Máte už predplatné?