Zákazníci chcú vedieť, odkiaľ víno pochádza, aj ako bolo vyrobené. A tak sa vinári vracajú späť ku koreňom pestovania viniča – starostlivosti o zdravé hrozno, čistú úrodnú pôdu a prírodu v okolí. Ale pestovanie viniča bez chemických prísad nie je len módou ostatných rokov.

Bio pionier

Keď sa Richard Sanford koncom šesťdesiatych rokov vrátil z Vietnamu, potreboval po hrôzach vojny obrátiť pozornosť na čosi pokojnejšie, spojené so zemou. Myšlienka na pestovanie hrozna a výrobu vína mu pripadala vzletná, liečivá. Priťahovali ho vína, ktoré sa tradične pestujú v Burgundsku – zamatové rulandy Pinot Noir, Pinot Gris, Pinot Blanc a Chardonnay.

Predplaťte si TREND za najvýhodnejšiu cenu už od 1 € / týždeň

  • Plný prístup k prémiovým článkom a archívu
  • Prémiový prístup na weby Mediálne, TRENDreality a ENJOY
  • Menej reklamy na TREND.sk
Objednať predplatné

Máte už predplatné? Prihláste sa