Zákazníci chcú vedieť, odkiaľ víno pochádza, aj ako bolo vyrobené. A tak sa vinári vracajú späť ku koreňom pestovania viniča – starostlivosti o zdravé hrozno, čistú úrodnú pôdu a prírodu v okolí. Ale pestovanie viniča bez chemických prísad nie je len módou ostatných rokov.
Bio pionier
Keď sa Richard Sanford koncom šesťdesiatych rokov vrátil z Vietnamu, potreboval po hrôzach vojny obrátiť pozornosť na čosi pokojnejšie, spojené so zemou. Myšlienka na pestovanie hrozna a výrobu vína mu pripadala vzletná, liečivá. Priťahovali ho vína, ktoré sa tradične pestujú v Burgundsku – zamatové rulandy Pinot Noir, Pinot Gris, Pinot Blanc a Chardonnay.
Predplaťte si TREND za najvýhodnejšiu cenu už od 1 € / týždeň
- Plný prístup k prémiovým článkom a archívu
- Prémiový prístup na weby Mediálne, TRENDreality a ENJOY
- Menej reklamy na TREND.sk
Máte už predplatné?