Najnovšie sa o rozruch postarala švajčiarska firma Barry Callebaut. Bežný konzument zrejme pri tomto mene nepohne brvou. Ale pri informácii, že ide o najväčšieho svetového výrobcu čokolády, ktorý ju dodáva na finálne spracovanie známejším spoločnostiam ako Mondeléz či Hershey, by mohol spozornieť.

Kameňom úrazu je črtajúci sa masívny deficit kakaa, hlavnej suroviny pri výrobe čokolády. Švajčiarsky obor upozornil, že produkcia kakaa môže do roku 2020 zaostávať za dopytom až o jeden milión ton, čo je zhruba štvrtina ročnej úrody. Aké by mohli byť dôsledky? Čokoláda zdražie, stane sa vzácnejšou alebo sa zníži jej kvalita tým, že kakao vo väčšej miere nahradia iné prísady. Pesimistický scenár sa však nemusí naplniť.

Predplaťte si TREND za najvýhodnejšiu cenu už od 1 € / týždeň

  • Plný prístup k prémiovým článkom a archívu
  • Prémiový prístup na weby Mediálne, TRENDreality a ENJOY
  • Menej reklamy na TREND.sk
Objednať predplatné

Máte už predplatné? Prihláste sa