Ak váš stôl na záver skvelej večere v bratislavskom Hoteli Matyšák navštívi okrem šéfkuchára aj advokát, neľakajte sa. Nehrozí vám súdny spor ani jednanie o cene jedla. To len tie lahodné ravioli plnené teľacím mäsom pripravoval spolu s úspešným šéfkuchárom Braňom Križanom nemenej úspešný právnik Dušan Nitschneider. Varením si dobíja energiu podobne ako iní manažéri behom a občas pritom na pozvanie zavíta aj do kuchyne tejto hotelovej reštaurácie.

Hotelová kuchyňa pulzuje čulým ruchom. Vo vyleštených naberačkách sa odrážajú ľudia v bielych zásterách. Zvŕtajú sa pomedzi horáky, panvice a hrnce, ktoré posielajú do letom vyhriatej miestnosti ďalšie salvy tepla. Ten muž, ktorý zanietene miesi cesto pod policou s nápisom Nosnosť 20 kg a Sláva slasti vojaci, však nie je kuchár. Dušan Nitschneider je zakladateľ a šéf rovnomennej advokátskej kancelárie, ktorá tri roky po sebe vyhrala ocenenie Právnická firma roka v oblasti pracovného práva. Sem, medzi prskajúci olej a plamene flambovaných delikates, si chodí ventilovať pracovný stres. „Kuchyňa mi dokonale vyčistí hlavu, tu prestanem myslieť na všetko, čo bolo v kancelárii,“ hovorí spokojne s rukami bielymi od múky.

Predplaťte si TREND za najvýhodnejšiu cenu už od 1 € / týždeň

  • Plný prístup k prémiovým článkom a archívu
  • Prémiový prístup na weby Mediálne, TRENDreality a ENJOY
  • Menej reklamy na TREND.sk
Objednať predplatné

Máte už predplatné? Prihláste sa