Hotelové reštaurácie nezvyknú byť ťahákmi pre gurmánov. K výnimkám by sa mohla zaradiť reštaurácia nového nitrianskeho hotela Mikado. Hotel s kapacitou 90 lôžok funguje od polovice januára. Klientov má pritiahnuť komplexná ponuka služieb vrátene 170-miestnej konferenčnej sály, relaxačného zázemia a kvalitnej reštaurácie. Aj keď sa objekt nenachádza na exponovanom mieste v centre Nitry, je asi päť minút cesty od neho, za výborným jedlom, príjemnou atmosférou a pozornou obsluhou sa sem oplatí zájsť.

Reštaurácia má francúzsky názvov Rouge a atmosféru krajiny galského kohúta dotvárali počas našej návštevy aj nevtieravé šansóny. Kuchyňa však nie je vyslovene francúzska. Skôr je zameraná na čerstvé suroviny a sezónnosť. Keď sme tam boli, práve sa končila sezóna špargle. Tá spolu s medvedím cesnakom dominovala aj v jedálnom lístku, ktorý sme mali v hotelovej izbe. V reštaurácii sme však už dostali jedálny lístok iný – práve v ten deň totiž začínali s novým menu, kde špargľu nahradila iná surovina – kuriatka. Tie sme ochutnali v kombinácii s krémovou polentou s hľuzovkovou arómou (6,20 €) a ako do ružova opečené kačacie prsia na kuriatkach so zemiakovými raviolami (15,90 €). Obidve jedlá boli výborné a tento prívlastok môžeme dať všetkému, čo sme v Rouge jedli, vrátane krémového tataráku z hovädzej sviečkovej s restovanými kuriatkami a balsamicom (9,50 €) alebo dezertu – chrumkavým štrúdľovým plátkom s krémom z citrónovej trávy a drobným ovocím (6,20 €). Obsluha v ničom nezaostala za výkonmi kuchyne, bola profesionálna a zároveň šarmantná. Pozorná, ale pritom nie vtieravá. Páčila sa nám aj vínna karta, oceňujeme veľký výber rozlievaných vín a zaujalo nás, že pri vínach sú uvedené aj ocenenia, ktoré dostali – pri slovenských je to umiestnenie v Národnom salóne vín a pri zahraničných body od renomovaných vínnych publicistov. Pozitívne hodnotíme, že podnik predstavuje na webovej stránke svojho šéfkuchára, dokonca uvádza aj jeho mailovú adresu.

Lákadlo pre gurmánov

Hodnotenie TRENDU: 4*